Zenit nieuwsbrief Bekijk webversie
Maak een afspraak
Vraag informatie aan
Contracteer mij
Samenwerking: helder of troebel water? 

Is de samenwerking tussen teamleiders en hun team een versneller of een hindernis bij het behalen van de resultaten? 

Als het water tussen managers en medewerkers rein en helder is, dan zal de samenwerking inspirerend en productief zijn. Als we echter met troebel en verontreinigd water te maken hebben, dan komen we terecht in een neerwaartse spiraal, waarbij de negatieve gevolgen voor de gewenste doelstellingen, motivatie en betrokkenheid nauwelijks te overzien zijn.

In deze nieuwsbrief is er aandacht voor twee boeken. Judgment on the Frontline” legt de nadruk op een klantgerichte cultuur, terwijl “Ongeziene Resultaten” meer benadrukt hoe dit moet gebeuren: door het ontwikkelen een gemeenschappelijke leiderschapsstijl met de focus op open dialoog. 

Judgment on the Frontline
How Smart Companies Win By Trusting Their People
door Chris DeRose, Noel M. Tichy
Portfolio Hardcover 2012

De mantra ‘medewerkers zijn ons belangrijkste activa’ is wijdverspreid, doch vele organisaties zijn niet bij de les. Zij vergeten de eerste les: leer van de medewerkers die het dichtst bij het probleem staan.

5 verantwoordelijkheden van leiders in een frontlinie-gerichte organisatie:

1/ Een visie gebaseerd op je klanten: producten- en dienstencapaciteit die de organisatie kan leveren.

2/ Een frontlinie-gerichte cultuur.

Lees meer...


Ongeziene Resultaten
Prestatieverbeteringen onder de radar
Lannoo 2014

Dit nieuwe boek van Marcel Van der Avert illustreert hoe het ontwikkelen van een gemeenschappelijke leiderschapsstijl werkt als een resultaatversneller. De nadruk ligt hierbij op een open dialoog waarbij geluisterd wordt naar wat niet uitgesproken wordt en een barrière vormt voor buitengewone resultaten. Verder is ook wederzijdse verantwoordelijkheid essentieel. Daarnaast wordt ook het DNA van het succes van het team wordt in kaart gebracht en als inspiratiebron gebruikt.

Lees meer...

Quote over Ongeziene Resultaten

Wie enkel wat inspiratie zoekt en een paar tips wil, zit verkeerd bij dit hardcore studieboek voor de manager die tot op het bot is gemotiveerd om het beter te doen.”

Lees meer...


Bekijk hier ook de trailer van "Ongeziene Resultaten".